Zomer

OOSTENRIJKSE ZOMER

WANDELEN

De slogan ‘Osttirol - dein Bergtirol’ is niet zomaar uit de lucht komen vallen. Ongeveer 2.900 km aan wandelpaden bevestigen hoe belangrijk wandelen is in deze regio. De 241 ‘drieduizenders’ de toppen boven 3.000 m maken deze streek tot een paradijs voor bergbeklimmers. Osttirol maakt indruk met de hoogste bergen van Oostenrijk waaronder de Großglockner en Großvenediger in het Nationaal Park Hohe Tauern. Wandelaars genieten van de wandelpaden, waarvan sommige hooggelegen zijn. De geoefende wandelaars hebben de mogelijkheid de uitdaging aan te gaan met de vele hoogtemeters, de Adelaarsweg moet dan zeker op de lijst staan. De vele berghutten zijn bij uitstek een geschikte plek om te picknicken tijdens een wandeling of voor meerdaagse huttentochten.

MOUNTAINBIKE

Osttirol was lange tijd onbekend terrein voor de meeste mountainbikers, alleen een klein gezelschap kende dit nog niet ontdekte gebied. Osttirol onderscheidt zich als streek met in het noorden het Nationaal Park Hohe Tauern met de Großglockner en in het zuiden van de regio de Lienzer Dolomieten met echte uitdagingen voor trail-bikers en downhillers met de ‘Lakata-Trail’ en het Adventurepark Osttirol. De 600 kilometer aan mountainbike- en fietsroutes bevatten een netwerk dat je meeneemt naar de mooiste gebieden van het Osttiroler hooggebergte.

AVONTURENBERG OSTTIRODLER & SCHLOSSBERG LIENZ

Schlossberg in Lienz is de avontuurlijkste berg van Osttirol. De Schlossbergbahn brengt je comfortabel naar de Moosalm, waar je midden in de natuur een spannend en gevarieerd aanbod op je wacht. Vooral voor gezinnen is de Schlossberg een uitgebreide attractie met een gezellige restaurant, een speeltuin, een kinderboerderij en het grootste kletterpark van Osttirol. Daarnaast vindt je er ook één van de langste en meest spectaculaire rodelbaan. Met max 40 km per uur rodel je over een traject van ruim 2,7 kilometer het dal in. Trotseer de rodelbaan met een 8 meter hoge kurkentrekker, bochten en golven. Gegarandeerd een adrenaline kick!

JAGDHAUSALMEN

De Jagdhausalmen zijn de oudste Alpen van Oostenrijk, deze liggen in het Arvental in Osttirol. In het prachtige natuurlijke landschap van Nationaal Park Hohe Tauern staat een kapel en 15 stenen huizen op 2.009 meter hoogte. Deze nederzetting werd in de 13e eeuw gebouwd en het hele jaar bewoond. Nu zijn het monumentale panden. Omdat overleving, zonder graan toevoer, op deze hoogte niet mogelijk was, werd het gebied ongeveer 200 jaar later alleen gebruikt voor landbouw. Net achter een stuwwal, ligt een klein rond meer verstopt, dit meer wordt ‘das Pfauenauge’ (pauwenoog) genoemd.

Motorrijden in Osttirol

Er is nog zoveel te ontdekken voor motorrijders in de Alpen. In Osttirol kun je bijna niet centraler zitten als motorliefhebber. Een verborgen koningin van de wegen ligt tussen de Großglockner en de Dolomieten. De meest zuidwestelijke hoek van Oostenrijk heeft heel wat te bieden. Schitterende panoramawegen en snelle verbindingen naar de hotspots van de bikerscene in de Hohe Tauern tot de wilde passen in de Dolomieten. Mis niet de Großglockner Hochalpenstraße met haar 36 haarspeldbochten, geniet van de volledige regio en doe drie landen aan of ga voor de uitdaging in de grote Dolomieten ronde.

Stalling en MyRoute-App

Bij Gasthaus Post beschikken we over een overdekte stalling voor motoren, daarnaast beschikken wij over MyRoute-App, we kunnen routes laden, aanpassen en routes op navigatie apparatuur plaatsen.