Winter

OOSTENRIJKSE WINTER

Skiën in Osttirol

Wie in de winter verlangt naar rustige pistes en skiliften zit helemaal goed in het Oostenrijkse Osttirol. Wat je hier niet vindt is massatoerisme. De supermoderne en rustige skigebieden, staan voor één ding: ruimte! Dat betekent extra genieten van de spectaculaire bergen, het heerlijke eten in de hutten én de skipassen zijn voordelig. Met de meerdaagse skipas kun je in zeven skigebieden terecht met in totaal 150 kilometer aan piste en 53 liften. Kinderen tot 5 jaar skiën gratis en tot 18 jaar betaal je het kindertarief.

Großglockner Resort Kals Matrei

Voor de deur van Gasthaus Post stopt de skibus naar Großglockner Resort Kals Matrei. Großglockner Resort Kals-Matrei wordt gezien als een ware tip voor ski liefhebbers. Het gebied ligt in een prachtige omgeving van drieduizenders en strekt zich uit tussen de dorpen Matrei in Osttirol en Kals am Großglockner. Het hoogtepunt van deze regio is de Großglockner de hoogste berg van Oostenrijk. Vanaf Adler Lounge op 2600 meter hoogte, heb je een imposant uitzicht op deze berg en het Nationale park Hohe Tauern. Dit sneeuwzekere skigebied heeft een mooie verdeling aan pistes. Alle kleuren komen aan bod, hierdoor kan elke type wintersporter zich hier prima vermaken. De liften zijn over het algemeen snel en modern. Wachtrijen dat kennen ze niet in het Großglockner Resort Kals-Matrei nauwelijks en op de piste is het ook nooit echt druk.

WINTERWANDELEN

Met idyllische valleien en besneeuwde winterse bossen zal Osttirol een extra dimensie geven aan de winterse belevenissen in de natuur. Meditatieve rust en het adembenemende bergpanorama's van de Lienzer Dolomieten, tot de Großglockner en de Hohe Tauern laten elke winterwandeling in Osttirol een sprookje lijken. Kartitsch in Osttirol is sinds 2018 het eerste gecertificeerde winterwandeldorp van Oostenrijk. In het 'winterwandeldorp' Kartitsch worden meerdere keren per week begeleide winterwandeltochten georganiseerd.

LANGLAUFEN

Langlaufen kan in een uniek natuurlandschap met grenzeloos langlaufplezier, van meer dan 400 km aan langlaufloipen. Of je nu een beginner of een professional bent, er is voor elk wat wils. Met een biatloncentrum met een WK-standaard, langlaufpistes met sneeuwkanonnen vanaf half november (vaak zelfs eerder) en 60 kilometer loipes, behoort Obertilliach tot de hotspots van de langlaufscène. Zelfs de Noorse biatleet Ole Einar Bjorndalen is in Obertilliach gaan wonen om van deze voordelen te profiteren. Op korte afstand van Gasthaus Post zijn meerdere adembenemende routes gelegen.